Weboldalunk cookie-kat használ, hogy még jobb minőségű legyen az oldala. A cookie-k lehetővé teszik bizonyos funkciók (például a kosár mentése), a közösségi megosztások (Facebook, Instagram stb.) könnyebb használatát, illetve az érdeklődésednek megfelelő (a saját oldalunkon és más oldalak alapján is), személye szabott üzenetek és reklámok megjelenítését. Továbbá segítenek oldalunk használatának megértésében. További információk és cookie preferenciáid beállítása itt. Az ide kattintással: "Elfogadom" elfogadod cookie-jaink használatát.
Termékek Menü

Adatvédelmi irányelvek

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 
a www.sportcityeger.hu weboldal látogatói részére 

Kérjük figyelmesen olvassa el az Adatkezelési tájékoztatót annak érdekében, hogy megértse, hogyan kezeljük a személyes adatait és megismerje az adatkezeléssel kapcsolatos jogait!
 
A SPORTIVO NOUVO Kft., mint a www.sportcityeger.hu. domain név alatt elérhető weboldal (a továbbiakban: Weboldal) üzemeltetője ezúton teszi közzé a Weboldal és a Weboldalhoz kapcsolódó szolgáltatások keretében végzett adatkezelésekre vonatkozó tájékoztatást.
 
Adatkezelő:
 
SPORTIVO NOUVO Kft. 
/a továbbiakban adatkezelő, Kft., vállalkozás, szolgáltató, üzemeltető/ 
 
3394 Egerszalók, Ifjúság utca 26.
 
Képv.: Ponyiczki Norbert
 
Telefonszám: 20/921-6308
 
 
 
  • Adatvédelmi tisztviselő: Az Adatkezelő a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére 
     
  • Érintettek: A weboldalt látogató személyek, a hírlevélre feliratkozó személyek, a regisztráló, illetve a terméket vásárló személyek, igénybe vevők 
 
Weboldal látogatási adatok
 
Az adatkezelő által üzemeltetett weboldalra cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok (kis adatcsomagok) információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
 
A cookie egy rövid szöveg, amelyet a felkeresett webhely küld el böngészőjébe. Segítségével a webhely megjegyzi a látogatásával kapcsolatos információkat, például az Ön által használt nyelvet és egyéb beállításokat. Ezáltal gördülékenyebbé válhat a következő látogatás, és könnyebb lesz a webhely használata. A cookie-k fontos szerepet játszanak. Ha szeretné letiltani, blokkolni vagy törölni a cookie-kat a honlapunkról, böngészője segítségével megteheti. 
 
A honlapon alkalmazott sütik: 
  • Technikailag elengedhetetlenül szükséges munkamenet (session) sütik
Az adatkezelés célja: a honlap megfelelő működésének biztosítása. Ezek a sütik ahhoz szükségesek, hogy a látogatók böngészhessék a weboldalt, zökkenőmentesen és teljes körűen használhassák annak funkcióit, a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatásokat. Ezen sütik adatkezelésének időtartama kizárólag a látogató aktuális látogatására vonatkozik, a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépéről.
 
Ezen adatkezelés jogalapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése, amely szerint a szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig. Az adatkezelés jogalapja az adatkezelő jogi kötelezettségének teljesítése, tehát a GDPR 6. cikk. (1) bek. c.) pontja 
 
A Honlap használata során a Szolgáltató technikai okokból automatikusan rögzíti a Felhasználó IP címét, az általa használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és más információkat. Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a regisztráció során vagy a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz a Felhasználók nem, csak a Szolgáltató fér hozzá.
 
Szolgáltató rögzítheti azoknak az internetoldalaknak az adatait, ahonnan a Felhasználó eljutott a Honlapra, és azokat is, amelyeket a Honlapon látogatott, valamint a látogatás idejét és időtartamát. A Felhasználó személyére, profiljára ezekből az adatokból nem lehet következtetni.
  • Kényelmi szolgáltatásokhoz szükséges sütik 
Az ilyen célokkal rendelkező sütik nem tekinthetők „feltétlenül szükségesnek” a felhasználó által kifejezetten kért szolgáltatások nyújtásához, ezért külön jóváhagyás szükséges a használatukhoz valamint használatuk csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett lehetséges. Az adatkezelés jogalapja tehát a Felhasználó hozzájárulása, a GDPR 6. cikk (1) bek. a.) pontja 
 
Az adatkezelés célja lehet A szolgáltatás hatékonyságának növelése, felhasználói élmény növelése, a honlap használatának kényelmesebbé tétele, a honlap elemzése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hírlevél, vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás. Az adatokat  - törvény eltérő rendelkezésének hiányában – haladéktalanul törölni kell, ha az adatkezelési cél megszűnt, vagy az igénybe vevő így rendelkezik –. 
 
4.) Az adatkezelés biztonsága: 
Tárhelyszolgálató:
Név:ShopRenter.hu Kft.
(e-mail: info@shoprenter.hu, székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 129. ,Tel.:+36-1/234-5012), amely vállalkozás adatfeldolgozási tevékenységet végez a Weboldal üzemeltetésével összefüggésben. 
 
Az adatkezelő tűzfallal és vírusvédelemmel, valamint jelszóval védi számítógépeit, amelyre az e-mailek beérkeznek. Munkavállalók munkáltatói utasítás alapján és az Mt.  6.§ (2) bek.-ben  és 8.§ (1) bek- ben de mindenek előtt az Mt.  8. § (4) bek) –ben foglaltakra tekintettel az adatvédelem szabályait betartva kezelik az Ön személyes adatait. 
 
Az Adatkezelő az adatokat védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. Az adatkezelő, a szerver üzemeltetőivel együtt olyan technikai, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatok biztonságáról, ami az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.
 
5.) Tájékoztatások: 
  • Az Adatkezelő Facebook profilt működtet, amelynek pixelje a weboldalon is elhelyezésre került. A Facebook adatvédelmi irányelveiről a https://www.facebook.com/about/privacy/ elérhetőségen olvashat. 
     
  • Lehetőség van arra, hogy a honlapon a látogató hírlevélre iratkozzon fel. A Feliratkozás során a felhasználó megadja a vezetéknevét, keresztnevét, e-mail címét. Ezeket a személyes adatokat a Kft. kezeli a felhasználó kifejezett hozzájárulása alapján addig, amíg a hozzájárulást vissza nem vonja, vagy nem kéri az adatai törlését vagy az adatkezelés célja meg nem valósul (azaz a Kft. be nem szünteti a hírlevél szolgáltatást)  - ezen események a törlésre előirányzott határidők is. Ha a személyes adatokat a látogató nem adja meg. részére nem kerül sor hírlevél küldésére. A személyes adatok kezelésének jogalapja tehát a GDPR 6. cikk. (1) bek. a.) pontja, azaz a látogató kifejezett hozzájárulása. A látogató kifejezetten hozzájárul, hogy a SPORTIVO NOUVO Kft. rendszeresen elektronikus hírlevelet küldjön a e-mail címére az aktuális információiról, ajánlatairól, termékeiről, továbbá hozzájárul, hogy a SPORTIVO NOUVO Kft. a hírlevélre feliratkozás során megadott adatait kezelje. Az adatkezelés célja: Hírlevél küldése. A hozzájárulás bármikor visszavonható a hírlevelek alján található linken vagy a Kft. e-mail címén, ami a kezelt felhasználói adatok törléséhez vezet és többet hírlevelet sem küldünk az érintett személynek. 
     
  • ​A Kft. a weboldalán ún. webshopot működtet. A megrendelés leadásával  távollevők közötti, elektronikus úton létrejött szerződés jön létre a látogató és a Sportivo Nouvo Kft. mint üzemeltető között. A távollévők között kötött szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet alapján olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak.

    ​A vásárláshoz szükséges a regisztrációs során bekért személyes adatok megadása. Ezeket a regisztráció során kért adatokat a Kft. a szerződés létrehozása és teljesítése valamint a számla adási kötelezettsége teljesítése céljából kezeli.

    Ezen adatok megadása nélkül az üzemeltető nem köt szerződést a látogatóval, a megrendelés nem adható le. 

    A regisztráció, illetve az a vásárlás esetén az üzemeltető, szolgáltató az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv) 13/A bek alapján kezeli a regisztrálók, vásárlók személyes adatait az alábbiak szerint: 
 
1.) A szolgáltató az információs társadalommal összefüggő szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezelheti az igénybe vevő azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímét. 
 
2.) A szolgáltató az  információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára, és helyére vonatkozó adatokat. 
 
3.) A szolgáltató – a 2.) ponton túlmenően – a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig. 
 
4.) A szolgáltató a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos adatokat bármely ettől eltérő célból – így különösen a szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés, vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából  - csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és az igénybe vevő hozzájárulása alapján kezelhet. 
 
Ezek az adatok nem kapcsolhatók össze az igénybe vevő adataival, és az igénybe vevő hozzájárulása nélkül nem adhatók át harmadik személy számára és az igénybe vevőnek az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételét megelőzően és a szolgáltatás igénybe vétele során is folyamatosan biztosítani kell, hogy ezen 4.) pont szerinti adatkezelést megtilthassa. 
 
Ezeket az adatokat törölni kell a szerződés létrejöttének elmaradását követően haladéktalanul, a szerződés megszűnését, valamint a számlázást követő 8 év múlva (Számvitelről szóló tv. eltérő rendelkezéseire is tekintettel). A 4.) pontba foglalt célból kezelt adatokat haladéktalanul törölni kell, ha az adatkezelési cél megszűnt, vagy az igénybe vevő így rendelkezett.
 
5.) Egyéb tájékoztatások: 
  • Tájékoztatom, hogy e-mai útján kérelmezheti az adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést (adatok megismerése), amennyiben egy adat elavult vagy helytelen, kérheti azok helyesbítését, vagy kiigazítását, törlését (amennyiben az adatkezelése a hozzájárulásán alapszik) vagy az adat kezelésének korlátozását és tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, egyúttal tájékoztatom, az adathordozhatósághoz való jogáról. Joga van továbbá bármely kezelt adatról történő másolat kérésére. 
     
  • A személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulást egy egyszerű e-mailben visszavonhatja. 
     
  • Tájékoztatom, hogy személyes adatait az alábbi adatfeldolgozók részére továbbítja: a tárhely fentebb megjelölt szolgáltatója, megrendelés esetén a terméket fuvarozó vállalkozás (aki részére a név, szállítási cím és a telefonszám kerül átadásra), a számlán szereplő adatokat a Kft. részére könyvelést végző vállalkozó, vállalkozás részére – az adatfeldolgozók a GDPR szerinti adatvédelmet maguk is szem előtt tartják és biztosítják 
     
  • Tájékoztatom, hogy külföldre nem történik adattovábbítás
     
  • Az adatkezelő minden szükséges technikai és szervezési intézkedést megtesz egy esetleges adatvédelmi incidens (pl. személyes adatokat tartalmazó fájlok sérülése, eltűnése, illetéktelenek számára hozzáférhetővé válása) elkerülésére. Egy mégis bekövetkező incidens esetén a szükséges intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezetünk, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
     
  • Az adatkezeléssel összefüggésben bármely kérdéssel fordulhat az adatkezelőhöz, az adatkezelő e-mail címén. Kérdésére 1 hónapon belül válaszolunk. 
 
Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.
 
  • Ön az adatkezelési panaszával közvetlenül a NAIH-hoz fordulhat (Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; Telefon: 06-1/391-1400; E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; Honlap: www.naih.hu).
     
  • Ön a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat, a per elbírálása a Törvényszék hatáskörébe tartozik. A per „az Ön választása szerint” a lakóhelye szerinti Törvényszék előtt is megindítható.
 
Kelt: Eger, 2018. június 25. 
……………………………………………………
                                                                                                                                                                                                    SPORTIVO NOUVO Kft.